torsdag 29. januar 2015

CAS - dag 10 - Innlevering

Oppgaveperioden er nå over og alt er klar til levering. Samarbeidet har gått bra siden vi delte opp ansvaret i starten. Vi har blitt ferdige med det vi skulle til rett tid så jeg er veldig fornøyd med samarbeidet.

Slik ble presentasjonsbildet

Her er første vinkel som er behandlet i Photoshop. Jeg er ganske fornøyd med hvordan dette endte opp. Her testet jeg mye fram og tilbake med innelys og utelys, helt til jeg fant en kombinasjon av lys utenifra, lys i lampene, Exposure Value (EV) og hvitbalanse. Det tok veldig lang tid å rendre.

Vinkel 2. Her har jeg fikset litt på håndkleet i Photoshop da teksturen ikke fungerte like bra som jeg hadde håpet. Jeg klarte å legge på et annet håndkle og bruke blend mode for å få det til å blande seg inn med orginal-håndkleet. Da jeg la på naturbakgrunnen i vinduene var det ingen problem. Her måtte jeg derimot tenke på at vinduet blir reflektert til høyre i bildet i dusjen. Jeg klarte å bruke en blend mode her også, med litt mindre opacity for å legge inn bildet på en overbevisende måte.

Vinkel 3. Her endte jeg opp med å fjerne depth pass da det ikke fungerte like bra som de forrige bildene. Et hint av ufokuserte persienner kombinert med bakgrunn i full fokus gjorde seg ikke så veldig bra. Jeg prøvde også å bruke defokus på naturbakgrunnen, men det ødela litt av helheten når en får blurry utsikt. Jeg er mer fornøyd med bildet sånn som dette. Ambient Occlusion brukte jeg på alle bildene.


Her er presentasjonsvideoen for dette prosjektet.




Her er preview animation-klippet for kamerakjøringen.


CAS - dag 6-9

I denne perioden har jeg fått importert alt av Revit-filer og Inventor-filer inn i 3ds Max. Det krevde en del testing med forskjellige instillinger for å få til å fungere slik som jeg ville og at deler ble oppdelt i 3ds Max slik at en kan teksturere de individuelt. Det viste seg å bli litt problemer med å importere Inventor-filene fra han jeg samarbeider med da jeg har jobbet med 2014-versjonen av alle programmene, mens han har jobbet i 2015-versjonene. Jeg fikk lære på den harde måten at Inventor- og Revit-filer ikke er tilbakekompatible og at en heller ikke kan lagre filer i tidligere versjoner. Den eneste løsningen var da å laste ned og installere alle programmene på nytt i 2015-versjon. Det tok sin tid da det er store programmer, men nå er i alle fall det på plass. Ingen av oss kom på å spørre i starten av prosjektet hvilken versjon av programvare vi brukte, så det er noe jeg kan ta lærdom av i fremtiden. Jeg har samarbeidet med folk tidligere der vi har hatt forskjellig versjon av annen programvare, f.eks Microsoft Office eller Adobe-programmer, og disse programmene tillater ofte at en lagrer filer som skal kunne åpnes i en eldre versjon av programmet enn det en bruker. Det kan hende det ikke er like lett å få til i såpass tunge programmer som Autodesk sine, men jeg hadde håpet dette ville blitt implementert i fremtiden da det kan spare folk for mye trøbbel.

Etter reinstallasjon av alle Autodesk-programmene fikk jeg endelig importert modeller til 3ds Max.

Her har jeg fått plassert objektene. Nå begynner finpussing, teksturering, lyssetting, importering av ekstra modeller til visualiseringen og renderinstillinger.

Begynner å få noen lys på plass. Lampene som er laget i Inventor har plass til to lyspærer, derfor la jeg inn to lys ved siden av hverandre. Jeg valgte derimot å kun beholde ett lys per lampe da det vil gjøre lyskalkuleringen i 3ds Max kjappere. Flere lyskilder kan gi lengre rendertid.

For å sjekke om teksturene fungerte greit på nært hold og om den lille noise-effekten i bump-map var det veldig praktisk å velge et lite område på skjermen og kun rendre det. En sparer mye tid på dette.

Her ville jeg se hvordan den glossy effekten så ut på chrome- og hvit plastikktekstur. En kan se området jeg har valgt i viewporten og det lille røde området i rendervinduet som viser renderen.

Det endte opp med å bli en del forskjellige teksturer i scenen.

 Jeg la inn ekstra elementer for å fylle inn scenen.

Nå var alle objektene på plass og det var på tide å rendre.

 Slik så renderen ut.

Jeg rendret også ut et pass med Ambient Occlusion for å få mer markerte kanter.

Til slutt rendret jeg ut z-depth pass som gir dybden i bildet forskjellige gråtoner. Her ser en at hvitt representerer geometrien som er nærmest og svart lengst ifra.

Her har jeg satt sammen de forskjellige rendrene, lagt til bakgrunn og fargekorrigert.

fredag 23. januar 2015

CAS - dag 3-5

Jeg har fortsatt med deler til dusjen i Inventor.

Denne delen skal skrus fast til veggen. Jeg prøvde å se hvordan det så ut med realistic style.

Jeg begynner å bli mer vant til å jobbe i Inventor igjen etter et lengre opphold der jeg jobbet mer med Revit og 3ds Max. Inventor krever litt mer kunnskap enn AutoCAD for å lage ting, men til gjengjeld har det mange fordeler når det gjelder automatikk og hvis en skal forandre på visse egenskaper i ettertid.

Dusjelementer.

Her er en del av en presentation-fil for å vise hvordan assembly skal settes sammen.

Flere deler i presentation-fil.

Tegninger.

Deler av en lampe.

Drawing fil av en eksplodert assembly med info-balloons. Hvert nr skal spesifiseres i en stykkliste.

Har fått importert og testet ting i 3ds Max.

onsdag 21. januar 2015

CAS - dag 2

I dag har jeg sett litt på inspirasjon til delene jeg skal lage i Inventor. Vi har blitt enige om å gå for et  moderne uttrykk på badet.

Jeg ser på noen av delene for inspirasjon.

Jeg har fått begynt på knappene her og kikket litt på hvordan de så ut i Inventor med Realistic som visuell stil.

Det gjorde seg med et ekstra ledd ytterst for å kontrollere vannstyrken og varmen.

Jeg prøver meg fram på forskjellige måter for å lage delene. Det merkes at det er en stund siden jeg har jobbet i Inventor, men jeg kommer inn i det igjen etter hvert ser jeg.

tirsdag 20. januar 2015

CAS - dag 1

Dette er første dagen i et samarbeidsprosjekt kalt CAS. Her skal jeg samarbeide med Amir Tariq om å designe og lage et bad med deler i Revit og Inventor. Badet skal etter det visualiseres i 3ds Max med teksturer og lyssetting. Etter å ha rendret ut bilder, ambient occlusion og z-depth pass skal disse settes sammen i Photoshop. Det vil bli noe fargekorrigering og eventuelt lagt til bakgrunnsbilde på de rendrede bildene etter det.

Her er et skissert forslag til hvordan badet kan se ut. Vi planlegger å lage badekar, dusj, servant, WC og taklampe.

 Vi har fordelt arbeidet slik at begge har noe å gjøre de 75 timene vi har til disposisjon hver.

Her er hvert vår Gantt-skjema for å ha oversikt over hva som skal gjøres til hvilken tid.

torsdag 15. januar 2015

CAVm4 innlevering - dag 2

Jeg fortsatte med modellene jeg hadde satt inn fra dagen før og teksturerte disse. Lys ble også satt opp i taket og daylight system var på plass utenfor for å gi fint lys utenifra.

Ved rendring så jeg at det var noe veldig gult som ble reflektert på veggen. I og med at rendringen tok så lang tid bestemte jeg meg for å prøve å fikse dette i Photoshop istedenfor å rendre et nytt bilde som ville tatt veldig lang tid.

Det ser ut som om Photoshop fungerte veldig bra her og bildet har et renere preg allerede.

Jeg lagde også kamera som jeg animerte. Her valgte jeg å lage preview animation siden alt rending jeg hadde gjort før dette tok såpass lang tid.

 Her er orginalrenderen av denne vinkelen.

Jeg rendret også ambient occlusion ut. Denne skal jeg blande sammen i Photoshop for å få mer markerte kanter på bildet.


Til slutt rendret jeg et depth-pass som jeg kan bruke til å lage en fokuseffekt på bildet. Som en kan se er hvit er nærmest og svart lengst bort når en skal lage fokuseffekt med dette.

Slik ble det ferdige bildet. Jeg er ganske fornøyd med resultatet.

Slik ble bilde nr 2. Jeg liker veldig godt hva ambient occlusion gjør med bildene. Det ser med en gang mer levende ut.

3. vinkel av kjøkkenet.

Her er videopresentasjonen av prosjektet.



CAVm4 innlevering - dag 1

Vi har lært mer om materialer og rendring med en annen rendermotor i denne modulen. Tidligere har vi brukt iRay, men nå har vi fått prøve ut Mental Ray. Denne renderen krever litt mer innstillinger for å gi gode resultater.

Jeg kikket litt på Revit-filen og bestemte meg for å gå for 2. etg i huset. Det åpne området merket med lysegrønt synes jeg hadde mest potensial for fine renderbilder.

Jeg importerte alle elementene fra Revit-filen, men bestemte meg etter hvert for å skjule terrenget og de ekstra husene rundt. Jeg planlegger å legge til bakgrunnsbilder i vinduene i Photoshop etter rendring.

 Jeg fant fram noen modeller jeg hadde laget fra før og noen modeller fra 3D Warehouse.

Jeg prøvde først å laste ned modeller til SketchUp 2014 og 2013, men disse ville ikke importeres i 3ds Max. SketchUp 8 fungerte som det skulle.

Noen modeller bestod av enkel geometri som dette kjøleskapet som var laget av en enkel boks med kjøleskaptekstur.

Jeg byttet det ut med en modell som hadde mer 3D-geometri som jeg kunne teksturere selv. Dette gir bedre kontroll over resultatet.

Har fått satt inn en god del elementer, teksturert, satt inn lys og laget daylight system. Det begynner å bli klar for rendring.