mandag 12. mai 2014

Riss, snitt, tekst, table, målsetting, tegningsendring

Vi har lært mer om riss og gått nærmere inn på ferdiggjøring av riss med snitt og målsetting. Snitt betyr at vi på en måte skjærer gjennom f.eks halve figuren i siderisset for å vise detaljer mer tydelig, som ellers ville vært skjulte linjer.

Vi begynte med enkle figurer som vi testet å målsette rett inne i model space.

Etter hvert lærte vi å målsette i paper space slik at teksten er lik størrelse når en har flere viewports i forskjellige scales. På denne måten kan vi målsette f.eks sirkelen i høyre viewport uten at den dukker opp i sirkelen i venstre viewport.

Her testes hatch og gradient. Hatch er en skravering som skal brukes når en "skjærer" gjennom en figur og bare viser halvparten i f.eks sideriss. Materialet som er skåret i skal inneholde skravering slik som de diagonale linjene på bildet. Resten av fargene er for å teste mulighetene som finnes i AutoCAD.

Vi lærte om grunnleggende målsettingsverktøy i AutoCAD og skulle teste disse litt.

Etter hvert lærte vi flere regler for målsetting. Avrundede kanter skal måles i radius. Hele sirkler skal måles i diameter. Det skal helst brukes så få målsettinger som mulig, men såklart nok slik at ingen dimensjoner mangler. Grunnen til dette er hvis noen mål på tegningen må oppdateres trengs det ikke å gjøres flere plasser på arket.

Vi fikk prøve oss på mer avanserte figurer. Her skulle vi tegne 3 riss etter mål og etterpå målsette tegningen best mulig.

Vi lærte å lage stykklister til sammenstillinger. Sammenstillinger er tegninger som inneholder flere deler. Her må vi merke delene på bildet med tall. I stykklisten finner vi delene også merket med nummer. Vi skriver navn og antall deler også på listen.